North Attleborough Police Station

Project Info

North Attleborough Police Station

Project Details

  • Public Safety
  • North Attleborough, MA
  • 2004
  • 32,600 SF

The project features the renovation of a former 30,000 s.f. industrial jewelry factory to house the North Attleborough police facility. The facility was renovated to meet all code regulations, ADA requirements, and to effectively house the high tech equipment associated with communication and evidence processing, etc. In addition, the facility’s community room is used as the region’s Emergency Management Center and includes electrical outlets at each seat. An addition houses the vehicle garage and sally port for prisoner transfer. The exterior presence of the building, which is listed on the National Register of Historic Places, was restored to its original splendor, respectful of its historical significance. Materials utilized for the addition and renovation were matched to the existing materials to provide a seamless transition between the old and new.